PRIMA DANZA
Modern and DanceSport Society
#DanceWithUs
#DanceYourWay
#WeDanceTogether
DanceSport Society
PRIMA DANZA
#DanceWithUs
#DanceYourWay
#WeDanceTogether
ЗА НАС

БИДЕТЕ ВО ТАНЦ ШКОЛО ЧИЈ ПРЕДИЗВИК БЕШЕ ПРОЕКТОТ
НА МЕГА ПОПУЛАРНОТО ШОУ „ТАНЦ СО ЅВЕЗДИТЕ“

#DanceWithUs

#DanceYourWay

#WeDanceTogether

НАШАТА МИСИЈА
ПРВОКЛАСНА ОПРЕМЕНОСТ
ВИСОКИ СТАНДАРДИ ЗА ОБУКА
ТАНЦ ВЕШТИНИ НА СИТЕ НИВОИ

ВРВНИ ИНСТРУКТОРИ
ЛИЦЕНЦИ И СЕРТИФИКАТИ
ОГРОМЕН УСПЕХ И ИСКУСТВО
СТРУЧНИ, МЕТОДИЧКИ И ПЕДАГОШКИ

ТИМСКА РАБОТА
ЛОЈАЛНОСТ И ЛИДЕРСТВО
ВИСОКО НИВО НА ДИСЦИПЛИНА
ПОСВЕТЕНОСТ НА ЦЕЛИТЕ И РЕЗУЛТАТИТЕ

#WeAreDanceRecreation

Д-р ВЛАТКО ПАВЛЕСКИ


ОСНОВАЧ и МЕНАЏЕР на ПРИМА ДАНЦА

Доктор по кинезиологија, Спортски Танци

Магистер по Театарска Режија;

WDSF (World DanceSport Federation)
лиценца за Интернационален Судија;

WDSF лиценца за Главен Судија (ChairPerson);

Претседател на ТСФМ
(Танцова Спортска Федерација на Македонија);

Главен судија во мега популарното шоу
„Танц со Ѕвездите“

Организатор на „Macedonia Open“,
Интернационален натпревар
за Спортски Танци;

Член на организацискиот тим на проектот
„Виенски Бал“

Инструктор на програмите
„Танцова Основа“


М-р ЖАКЛИНА КОВАЧЕВИЌ БОЖИЛОВА


МАСТЕР ТРЕНЕР по СПОРТСКИ ТАНЦИ

Дипломиран професор по Физичка Култура
Магистер по Кинезиологија, Спортски Танци;

Национална судиска „А“ лиценца за
Стандардни, Латино и Модерни Спортски танци;

Генерален Секретар на ТСФМ
(Танцова Спортска Федерација на Македонија);

Коорганизатор и Организатор на
„Скопје Опен“, Интернационален натпревар
за Спортски Танци од 2012 - 2019 год.

Коорганизатор на „Macedonia Open“,
Интернационален натпревар
за Спортски Танци;

Координатор на „Матурска Парада“
2007 – 2019 год.

Инструктор на програмите
„Танцова Основа Деца“


ДРАГАН ПАВЛОВ


ИНСТРУКТОР по СПОРТСКИ ТАНЦИ

Национален Шампион на РМ
во Латиноамерикански Спортски танци
за старосна група „Постари Младинци“

1. Место во Стандардни Спортски танци
за старосна група „Возрасни“

Сценски танчер на Junior Eurovision 2008

Многубројни први, втори и трети места во
Стандардни и Латиноамерикански
Спортски Танци

Инструктор на Прима Данца за
Спортски Танцови Двојки


#WeAreDanceSport

МАРИЈА БОЖИНОВСКА


ИНСТРУКТОР по СПОРТСКИ ТАНЦИ

Средно балетско училиште ДМБУЦ
„Илија Николовски Луј“
отсек Модерен Балет

1. Место во Стандардни Спортски танци
„Albania Open“

1. Место Latin Group Adult
„Winter Open Banja Luka“

1. Место Latin Formation Adult
„Београдски Фестивал Плеса“

Многубројни први, втори и трети места
во Стандардни и Латиноамерикански
Спортски Танци и Latin All Ladies

Инструктор на програмите
„Танцова Основа Деца“


ДАНИЕЛ АНЃЕЛКОВИЌ


ИНСТРУКТОР по СПОРТСКИ ТАНЦИ

Средно балетско училиште ДМБУЦ
„Илија Николовски Луј“
отсек Класичен Балет

Осум први места на Европско ниво
во соло и групни настапи и натпреварувања

Македонска Опера и Балет:
Дон Кихот, Underground, Самсон и Далила,
Рајмонда, Снежана и седумте џуџиња и други

Инструктор на програмите
„Танцова Основа Деца“


Д-р ТЕРЕЗА КРЦОСКА


ЗУМБА ЛИЦЕНЦИРАН ИНСТРУКТОР

Доктор по музички науки

ЛИЦЕНЦИ
Official Zumba Instructor:
Basic Steps Level 1
Strong Nation Instructor
Strong by Zumba Instructor
Fighting Elements
Zumbini Instructor
Zumba Toning Instructor

ЕДУКАЦИЈА
Official Zumba Instructor:
Zumba Core
Zumba Glutes
Zumba Burst
Zumba Cue Like a Pro